Niagara Falls

Roadtrip tip: Van New York naar Niagara Falls

Ik heb nooit echt de Niagara Falls op m’n bucketlist gehad, maar toen wij voor de 2e keer naar New York gingen was dit toch wel de ideale combinatie tussen stad en natuur. Zo leer je pas echt the American life kennen, aangezien New York een hele andere en moderne levensstijl heeft! De eerste 2 nachten verbleven we in New York vlakbij Times Square. Zo hadden we nog wat tijd om wat plekken te bezoeken, waar we de vorige keer niet aan toe waren gekomen! Daarna pakten we de auto en verbleven wij nog 4 nachten buiten New York in Ithaca, Niagara Falls en Binghamton. Hieronder vertel ik je wat meer over onze route!


New York

Aangezien wij al eerder een lang weekend in New York zijn geweest hadden we de meeste ‘must-see’ plekken al bezocht. Maar deze keer verbleven we écht in het centrale RIU Hotel en hoefden we geen half uur heen en weer te rijden met de bus.
New York heeft zo ontzettend veel te bieden dat we de vorige keer niet alles hebben kunnen zien en dat is ons de 2e keer ook nog niet eens gelukt. We hebben nog wel de Brooklyn Bridge en High Line Park kunnen bezoeken. We hadden ook nog tijd voor een boottour om Manhatten heen: The Circle Line. Hiermee kun je ook helemaal om Manhatten heen (4 uur), maar wij hebben gekozen voor de halve boottour (2 uur)!

Binnenkort plaats ik ook een item met allemaal tips over plekken die je in New York moet hebben bezocht!

DSC07492 (2)
DSC07553 (2)
DSC07541 (2)
DSC07451 (2)
DSC07380 (2)
DSC07369 (2)
DSC07365 (2)
DSC07607 (2)
DSC08869 (2)
DSC07799 (2)
previous arrow
next arrow

Heenweg via Ithaca

Aangezien wij liever geen 8 uur achter elkaar richting Niagara Falls wilden rijden en je tijdens tussenliggende plekken ook de leukste dingen tegenkomt, hadden we op de heenweg een stop in Ithaca en op de terugweg een stop in Binghamton. Ithaca is zeker een overnachting waard! Misschien zelfs twee. Dit plaatsje ligt namelijk vlakbij Finger Lakes waar ook verschillende parken te bezoeken zijn met watervallen, zoals: Robert H. Treman State Park & Watkins Glen State Park. Een echte aanvulling tijdens je roadtrip naar de Niagara Falls! Wij kwamen wat laat aan in Ithaca, dus we hebben onze spullen gedumpt en zijn lekker uit eten geweest. We denken dat het centrum van Ithaca op zich wel leuk is, maar omdat wij laat aankwamen was alles al dicht. We hebben echt heerlijk gegeten in het gezellige kleine restaurant The Rook waar ik echt suuuuuper lekkere Fried Chicken had <3

De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan en zijn we richting de Niagara Falls gereden. Een rit van ongeveer 3 tot 4 uur. Aangezien we vroeg vertrokken hadden we nog tijd om naar Watkins Glen State Park te gaan. Een heel mooi en bijzonder park met de bekende watervallen Rainbow Falls & Central Cascade. In de zomer is het hier ontzettend druk, maar tijdens ons bezoek in november was het er heel erg rustig. We hoefden daarom ook geen toegangskaartje te betalen! Dit park is echt een bezoekje waard, het was zo onwijs mooi met paden die onder, langs en over verschillende watervallen gaan. En aangezien het het einde van het jaar was, was alles prachtig in herfstkleuren! Je kunt hier verschillende Trails volgen, dus je kan hier wel even zoet zijn 😉 Oja! Het was best koud toen wij door het park liepen (miezerregen werd natte sneeuw) waardoor we in het stadje zelf nog even een warme choco gingen halen. Tip: Ga naar Glen Mountain Market!

DSC08007 (2)
DSC08077 (2)
DSC08119 (2)
DSC08027 (2)
DSC08017 (2)
DSC08157 (2)
DSC07944 (2)
DSC07856 (2)
previous arrow
next arrow

Niagara Falls

Op naar de Niagara Falls. Er zijn hier ontzettend veel hotels en motels te boeken. Aangezien wij een eigen auto hadden, zaten wij in een motel langs de weg. Het stadje zelf is niet heel erg bijzonder.. Je komt er dan ook echt voor de Falls. In tegenstelling tot de Canadese kant! Je kunt namelijk heel makkelijk beiden kanten bezoeken. Dit is prima in één dag te doen. Toen wij er waren was het ook ontzettend koud (vooral ‘s ochtends). Wij hoefden opnieuw geen toegang te betalen, omdat het laagseizoen was, maar dan zijn er wel een paar attracties en viewing points dicht wegens gladheid.

De Amerikaanse kant is ten opzichte van de Canadese kant echt heel anders.  Via de Amerikaanse kant ben je het dichtst bij de watervallen en ervaar je hoe intens de natuur is, je staat er letterlijk bovenop! Vanaf de Canadese kant heb je weer een veel mooier uitzicht van de watervallen en zie je pas echt hoe groot het is (goed voor de foto’s!). Zo heeft iedere kant zijn eigen ‘charmes’. Het ligt er dus natuurlijk aan waar je voorkeur naar uit gaat. In de zomer zou je gemakkelijk naar de overkant kunnen lopen via de brug (vanwege drukte ook aan te raden 😉 ), maar je kunt er ook voor kiezen om met de auto te gaan, de douane is geen enkel probleem, het enige wat je nodig hebt is een paspoort!

Niet alleen het uitzicht van de watervallen verschilt, maar ook de omgeving! Wij hadden het namelijk totaal andersom verwacht, maar aan de Amerikaanse kant was er een heel park waar je doorheen loopt of de shuttle kan pakken. Je kunt ook verschillende activiteiten doen en viewing points bezoeken. Normaal moet je hier entree voor betalen, maar aangezien het een rustig seizoen was, was dat niet nodig. Parkeren was ook maar 5 dollar!  (PS: blijkbaar kan je ook met de auto door het park heen rijden naar verschillende parkings).

Daarentegen heb je aan de Canadese kant één grote weg langs het water die je afloopt om de watervallen te bekijken. Let op: Parkeer niet te dicht bij de weg, want dan betaal je 20 dollar. Wanneer je wat meer het centrum in rijdt betaal je maar 5 dollar! En over het centrum gesproken…… het centrum van de Niagara Falls aan de Canadese kant is echt één groot attractiepark. Dit was bijna Las Vegas in het klein, iets wat je verwacht aan de Amerikaanse kant, maar niet aan de Canadese kant! Je kunt hier dino midgetgolfen, in het reuzenrad gaan, haunted houses bezoeken, speelkamers bezoeken, diverse 4D films of museums bezoeken, mini karten etc. etc. Je hebt hier genoeg tenten waar je heel lekker kan eten, maar het was veel te druk. De wachttijden liepen soms op tot een uur dus wij zijn terug naar de Amerikaanse kant gegaan. Daar hebben we de dag afgesloten bij The Griffon Gastropub! Tip: reserveer een plekje, anders wacht je zeker een uur!

DSC08715 (2)
DSC08709 (2)
DSC08702 (2)
DSC08592 (2)
DSC08586 (2)
DSC08363 (2)
DSC08445 (2)
DSC08528 (2)
DSC08581 (2)
DSC08335 (2)
DSC08300 (2)
previous arrow
next arrow

Terugweg Binghamton

We zijn de volgende dag redelijk vroeg vertrokken uit Niagara Falls om weer 4 uur richting Binghamton te rijden. Maar voordat we echt naar Binghamton gingen, wilden we nog een ander park bezoeken. Zoals ik eerder zei, zijn er 2 grote parken in de buurt van Ithaca. Binghamton ligt daar niet ver vandaan waardoor we op weg naar Binghamton nog tijd hadden om Robert H. Treman State Park te bezoeken. Net als Watkins Glen, was dit park ook weer magisch mooi. Ook hier heb je verschillende watervallen waar je langs loopt, alleen is het hier wat groter en wijder. Ook hier kun je verschillende trails volgen naar de andere kant van het park. Je kunt namelijk van 2 kanten het park in en daar je hike starten. In het midden van je hike loop je een stukje door de bossen wat echt prachtig was. Alles om ons heen was geel, oranje en rood waardoor we helemaal in de herfst stemming waren! We zijn niet tot het eind gelopen aangezien het donker werd. Maar.. heb je wel de tijd, dan zou ik hier zeker een dagje hiken van maken! In de zomer kun je namelijk ook bij één van de watervallen zwemmen! Binghamton zelf was niet erg bijzonder en de volgende dag zijn we weer vroeg naar New York gereden zodat we daar nog wat tijd hadden.

DSC08738 (2)
DSC08837 (2)
DSC08816 (2)
DSC08853 (3)
DSC08799 (2)
DSC08787 (2)
DSC08776 (2)
DSC08723 (2)
previous arrow
next arrow

Het was de ideale combinatie tussen Manhatten en de Niagara Falls. Wanneer je dezelfde roadtrip wil maken en óók genoeg tijd in New York wil doorbrengen zou ik 2 weken gaan! Wanneer het de beste tijd is om de Niagara Falls te bezoeken? Dat ligt helemaal aan jou. In de zomer is het buiten wat beter uit te houden en in de strenge winter kun je de Niagara Falls omringd door ijs zien, wat een heel gaaf effect geeft! Wij waren er van 5 november t/m 13 november en dat was echt fantastisch. Vooral als je door de parken gaat hiken geeft het wat extra sfeer met al die gekleurde bladeren. Wij hebben een huurauto gehuurd via Sunny Cars en als je goed verzekerd bent hoef je op locatie niks bij te boeken. Ze zijn namelijk heel erg van het up-sellen, maar laat je niet gek maken! Oja, en parkeren in New York is heeeel duur dus zorg er voor dat je goed timed met het ophalen en terugbrengen van je auto!

Lees ook mijn Australische roadtrip tip: De Great Ocean Road in één week!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.