Tapas plank in rome

10x de beste food & drink hotspots van Rome!

Rome. Een stad waar je ooit een keer geweest moet zijn! Dat dachten wij dus ook. Daarom boekten we een ticket en gingen we voor 5 nachten richten het mooie oude Rome! Toeristisch is het wel, maar wat verwacht je anders van een stad met zo veel geschiedenis. Het leek net alsof je weer terug de geschiedenisboeken in dook. Zo heeft iedereen wel het Vaticaan, Pantheon, Trevi Fontein, Spaanse Trappen en het Colosseum op zijn of haar lijstje staan. Niet zo gek, want wij hadden precies datzelfde lijstje. Maar naast een rijke geschiedenis staat Rome (eigenlijk heel Italië) ook bekend om nog iets: eten. Jazeker.. pasta, pizza, risotto, ijs, tiramisu etc. etc. Nu kun je TripAdvisor openen en naar de Top 5 hotspots gaan van lunch, diner of desserts. Dat moet je ook vooral doen als je net zo lang wilt wachten voor het Vaticaan 😉 Daarom deel ik heel graag mijn eigen Romeinse pareltjes met de lekkerste hotspots waarvan ik uit ervaring oprecht kan zeggen: HIER MOET JE HEEN!


1. Nonna Vincenza

Tijdens een food tour met Daphne van ‘WithLocals‘ was dit onze eerste stop. Een ideale plek voor de echte gebaksliefhebber. Dit bakkerijtje zit in een zijstraatje en is al een bekende naam in Rome. We kregen hier geen Roomse, maar een typisch Siciliaans gerechtje genaamd cannolo. Een soort sigaartje of gerold koekje met ricotta crème. Alleen al dit kleine koekje was zálig en alle gebakjes in de vitrine zagen er echt onwijs lekker uit. Zeker een bezoekje waard als je van zoetigheid houdt! <3

📍 Via dell’Arco del Monte, 98/A/B, 00186 Roma RM, Italië

2. Roscioli ‘bakery’

Roscioli heeft verschillende locaties in de stad, maar de echte hotspot locatie was volgens ons toch echt Antico Forno Roscioli. Hier kun je de echte Romeinse pizza halen genaamd Pizza Rossa. Een pizza met alleen tomatensaus op een hele dunne bodem. Vind je dit te saai? Dan kun je nog altijd voor een pizza kiezen met wat meer ingrediënten. Verwacht geen typische pizzapunt, want ze maken hier één lange pizza met verschillende smaken. Zo kun je ook zelf de grootte van je pizza kiezen. Eet hier binnen, buiten of neem het mee als take-away!

📍 Via dei Chiavari, 34, 00186 Roma RM, Italië

3. Cantina dei Papi

Als je de pasta en pizza even zat bent, kies dan voor een Taglieri bij Cantina dei Papi. Taglieri is een ander woord voor Antipasti en is een Italiaans plankje met heel veel lekkers, maar vooral met formaggi, carne of allebei. Mijn Italiaans is heel slecht en wij zijn heel trots dat we dit nog steeds hebben onthouden haha! Ook heb je keuze uit heel veel wijn. Zowel een grote fles als een klein flesje. De perfecte plek om te genieten van echte Italiaanse lekkernijen gepresenteerd als een ware proeverij (zie de foto bovenaan deze blog!). Het is heel krap, maar daardoor des te gezelliger! Er is geen tafelservice aangezien ze geen horeca vergunning hebben, dus je zal je eigen wijntje open moeten kurken. En dat maakte het juist extra leuk! Hoe groter je je plankje besteld, hoe meer verschillende hapjes er op liggen. Je kunt hier voor lunch, tussendoortje, voorafje of diner naartoe gaan. No excuse, just go! 😉

1. 📍 Via della Scala, 71, 00153 Roma RM, Italië
2. 📍 Via della Panetteria, 34A, 00187 Roma RM, Italië
3. 📍 Via del Governo Vecchio, 21, 00186 Roma RM, Italië

4. Le Levain

Ben je de zoete Italiaanse croissantjes even zat en wil je een keer je oude vertrouwde croissantje eten? Geen zorgen. Wij kregen als tip dit Franse bakkerijtje waar je echte verse en warme croissantjes kunt halen. Ja, zonder poedersuiker dus. Daarnaast kun je hier ook de lekkerste verse broodjes halen en stond er een hele vitrine vol kleurrijke macarons. Nee, het is niet typisch Italiaans, maar één ochtendje skippen mag toch wel een keertje!

📍 Via Luigi Santini, 22, 00153 Roma RM, Italië

5. Sali & Tabacchi

Dit tentje heeft ons echt verrast. We waren door het centrum van Rome van tentje naar tentje aan het slenteren en kwamen toen hier terecht. Het was niet het meest sfeervolle tentje, maar we hadden echt zo’n ontzettend honger toen we hier langs liepen. De ober was vriendelijk en niet te opdringerig en de prijzen waren hier ook best prima. Eenmaal binnen dacht ik: Dit is de meest ongezellige toko ooit, haha! Daarnaast kregen we nog een speciaal menu aangeboden met wat duurdere gerechten. Op advies van de ober (ofcourse) maar ook omdat het wel heel lekker klonk gingen we voor een special, want… Why not? Maar binnen een split second waren we om. Ik heb hier namelijk de lekkerste spaghetti met shrimps en lemon sauce ooit gegeten. On-ge-looflijk. Ik wilde het recept hebben van de saus, maar die was natuurlijk ‘geheim’.. Grrr! Den heeft hier vlees gegeten en dat smolt ook echt als boter op je tong. Oja, je kon hier dus ook loten en tabac halen in het restaurant.. restaurant en tabacchi in één, gek hè. Maar goed, even een recap: je moet hierheen.

📍 Via di Campo Marzio, 47, 00186 Roma RM, Italië

Italiaans eten
Italiaans eten
Uitzicht vanaf terras
Uitzicht vanaf terras
Bekende Pizza Rossa
Bekende Pizza Rossa
tapas plankje in rome
tapas plankje in rome
Cantina del Papi
Cantina del Papi
Poot waar prochiutto van wordt gesneden
Poot waar prochiutto van wordt gesneden
WhatsApp Image 2019-07-05 at 21.22.49(1)
WhatsApp Image 2019-07-05 at 21.22.49
WhatsApp Image 2019-07-05 at 21.22.48
Hotspot Rome
Prosciutteria-28-Cantina-dei-Papi
WhatsApp Image 2019-07-05 at 21.22.48(4)
previous arrow
next arrow

6. Otaleg

Vergeet alle honderd duizend Gelato’s in Rome, dit ijszaakje in Trastevere is met zekerheid de ALLER aller lekkerste in heel Italië! Ik wilde hier ontbijten, lunchen, dineren en afteren. Geloof me, dit is echt the good stuff. Tijdens onze food tour werden wij hier ook mee getipt. Met keuze uit standaard smaken, maar ook smaken met de lekkerste of gekste combi’s. Denk aan Ricotta met Lemon Zest en Cinnamon of Avocado met Beetroot. Iedere dag hebben ze wel nieuwe specials, wat het ook weer heel leuk maakt om terug te komen! Natuurlijk hebben we ook nog ergens anders ijs gegeten en zal je vast geen gelato overslaan als je daar echt naar snakt en je er vlak naast staat. Maar het is echt het omlopen en een bezoekje waard. Ik weet zeker dat je daarna nog een keertje terug gaat. PS. zie jij wat de naam van dit tentje betekent?

📍 Via di S. Cosimato, 14a, 00153 Roma RM, Italië

7. Garden Roof Trevi

Niet per se de beste plek voor het eten of het drinken, maar vooral vanwege het unieke uitzicht op de Trevi fontein moet ik dit plekje toch wel meenemen in mijn hotspot lijstje. Ik kreeg deze tip van een collega en als je het niet weet, loop je er ook gemakkelijk langs. Als het goed is staat er wel een bord buiten waar je de naam van het tentje ziet staan. Je moet dan een gangetje door en een paar verdiepingen omhoog lopen. Probeer ondertussen even te vergeten dat je eigenlijk bijna een hotel inloopt en zo tussen de kamernummers staat, hihi. Het is wel een duur tentje. Voor een cocktail betaal je al snel €15,- en voor een wijntje bijna €9,-. Maar aangezien dit plekje bij weinig mensen bekend is, heb je een grote kans dat je een plekje aan het balkon hebt. Eerste rang Trevi fontein, what more do you want!

📍 Via del Lavatore, 43, 00187 Roma RM, Italië

8. Wisdomless Club

Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk niks bij dit tentje heb gedronken. We liepen er toevallig langs en toen ik naar binnen keek wist ik dat ik even een kijkje moest nemen. Ik zag namelijk een vrijwel leeg, maar heel chill binnenplaatsje achterin de zaak. Daarnaast was de hele zaak in de jaren 20 stijl aangekleed. Je kreeg hier meteen het echte Great Gatsby gevoel. En gezien de indrukwekkende muur met drankflessen en de zeer vriendelijke barman achter de bar wist ik dat dit DE plek moest zijn om een cocktailtje of een craft beer te benuttigen. Helaas hadden we geen tijd meer, maar ik wil je vragen hier op een zwoele zomeravond even een kijkje te nemen en een drankje te doen en mij te laten weten hoe het was! Toch weer even wat anders dan een standaard café.

📍 Via Sora, 33, 00186 Roma RM, Italië

9. Barretta ‘pesce e porchetta’

Oké dit was echt mijn favoriete tentje OOIT. Helaas kwamen we hier pas de laatste dag achter, maar ons plan om nog ergens een risotto te scoren hebben we laten vallen voor dit kleine tentje. We werden in de middag verleidt met het proeven van een stukje varkensvlees wat van een rol werd gesneden (dit zagen we al bij meerdere tentjes). Zo nieuwsgierig als ik ben, zeker wat betreft eten, moest ik dit even proeven. Zo blij dat ik dit heb gedaan, want na dit stukje vlees was ik verkocht. Hier zat zo veel smaak aan! Toen ik ook nog een stukje crackling mocht proeven was ik al helemaal om. We zijn ‘s avonds terug gegaan naar dit tentje om een broodje varkensvlees als een soort voorafje te nemen, maar na één hap hebben we hier 2 broodjes gegeten en een fles rode wijn besteld. Ze hadden nog veel meer op de kaart, maar helaas was de frituur die avond stuk. Daarom kregen we als ‘goedmaker’ een proeverij van het Romeinse specialiteit Nduja op brood en extra crackling uit de oven. Echt OMG, I Love This Place. Eindelijk mijn Masterchef waardige crackling gevonden! Barretta is een klein tentje, maar dat maakte het juist heel erg leuk!

📍 Via del Governo Vecchio 90, 00186 Rome Italië

10. Pompi / Two Sizes

Zelf ben ik niet echt een liefhebber van tiramisu, maar ik ken mensen die niets lekkerder vinden dan dit Italiaanse dessert met koffie, cacao en drank als hoofdingrediënt. Nu hebben we ons laten vertellen dat je op twee plekken de beste tiramisu haalt. Bij Pompi en bij Two Sizes. Bij Pompi krijg je een doosje mee met tiramisu en bij Two Sizes kun je kiezen uit 3 verschillende formaten. Zoals ik al zei ben ik niet echt een hele grote fan, maar mijn tiramisu was bij beiden tentjes binnen een split second op. Echt om je vingers bij af te likken, so creamy! Ben je in de buurt, ga hier dan zeker langs. Tip: Ga eerst naar Barretta voor een goede bodem en dan naar Two Sizes om je maaltijd mee af te sluiten. Deze twee tentjes zitten namelijk naast elkaar 😉

1. 📍 Via della Croce, 82, 00187 Roma RM, Italië
2. 📍 Via del governo vecchio 88, Rome


Varkensvlees dat wordt gesneden
Varkensvlees dat wordt gesneden
Barretta porchetta broodje
Barretta porchetta broodje
Kaaspizza en pasta
Kaaspizza en pasta
Ingang Otaleg
Ingang Otaleg
Pompi Tiramisu
Pompi Tiramisu
WhatsApp Image 2019-07-05 at 21.22.48(2)
WhatsApp Image 2019-07-05 at 21.22.48(3)
WhatsApp Image 2019-07-05 at 21.22.48(1)
Otaleg-Gelato-Trastevere-1-512x342
o
previous arrow
next arrow


Ben je in Rome, dan mag lekker eten natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben geen enkele keer voor hotspots op TripAdvisor gekeken (wat ik normaal altijd wel doe), maar zijn vooral uitgegaan op ons gevoel. Daarnaast hebben we tijdens onze foodtour met WithLocals ook veel goede tips gekregen van een Nederlandse local genaamd Daphne! Ze gaf bijvoorbeeld aan dat het echt niet waard is om bij tentjes in de rij te gaan staan en dat hebben we zelf ook ervaren. Zo stonden er rijen bij bepaalde Gelato’s, die niet bepaald de beste zijn. Zo stond er ook een rij bij Mimi e Coco tegenover Barretta, terwijl wij juist daar het lekkerste broodje ooit aten. Ik had gewoon de neiging om tegen de mannen, die met hun vriendin stonden te wachten, te zeggen dat ze echt in de verkeerde rij stonden en het allerlekkerste broodje vlees van de wereld zouden mislopen.. maar dat heb ik niet gedaan. Eigen schuld dikke bult en zo was er meer vlees voor mij, hihi! Ik hoor heel graag welke van deze hotspots jouw favoriet is. Ieder z’n eigen smaak natuurlijk, maar ik weet zeker dat er wel eentje tussen zit. Ik stel je écht niet teleur! 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.